Hoe kom ik in aanmerking voor een schadevergoeding letselschade na een ongeval op het werk?

Ongeacht welke voorzorgsmaatregelen worden getroffen, ongelukken op het werk kunnen gebeuren onder verschillende omstandigheden. Je kunt bijvoorbeeld uitglijden op de parking bij vriestemperaturen, van de trap vallen en als je met machines werkt, is het risico aanwezig dat je bekneld raakt. Blessures veroorzaakt door deze arbeidsongevallen kunnen in ernst variëren van lichte snijwonden en verstuikingen tot gebroken botten, amputaties, ernstige brandwonden en soms helaas, zelfs dodelijke ongelukken. Als u het ongeluk hebt om betrokken te raken bij een arbeidsongeval en u lijdt hierdoor aan een letsel, kunt u mogelijk een vordering tot schadevergoeding letselschade indienen bij uw werkgever die uiteraard aansprakelijk is. Werkgevers en ondernemers zijn wettelijk verantwoordelijk voor het welzijn en de veiligheid van hun personeel en bezoekers van hun bedrijf. De wettelijke clausule bepaalt dat alle bedrijven in het bezit moeten zijn van een verzekering (werkgeversaansprakelijkheidsverzekering) en ook moeten voldoen aan de gezondheids- en veiligheidsvoorschriften. Als u vindt dat uw werkgever zijn verantwoordelijkheden niet is nagekomen en nalatigheid ertoe heeft geleid dat u bent gewond bij een arbeidsongeval, kunt u dus aanspraak maken op schadevergoeding letselschade, te verkrijgen door het indienen van een arbeidsongeval. Als uw claim goedgekeurd wordt als arbeidsongeval, wordt de compensatie betaald uit de werkgeversaansprakelijkheidsverzekering. In bepaalde omstandigheden, zelfs als u heeft bijgedragen aan uw eigen arbeidsongeval, kunt u mogelijk nog steeds schadevergoeding eisen als uw werkgever wordt beschouwd als de belangrijkste oorzaak van uw verwonding. Bijvoorbeeld als uw werkgever de veiligheidsvoorschriften niet volledig heeft gevolgd.

Waarvoor kan ik een schadevergoeding letselschade indienen en krijg ik hierdoor problemen met mijn werkgever?

Als u een schadevergoeding letselschade indient, komt u niet in de problemen bij uw werkgever. Zoals hierboven reeds vermeld, is uw werkgever verzekerd voor dit soort zaken en verloopt de uitbetaling van arbeidsongevallen via zijn of haar verzekering. Indien een dierbare een arbeidsongeval heeft gehad met ernstige gevolgen en zijn of haar toestand levensbedreigend is, reageert u beter meteen snel. Indien uw dierbare komt te overlijden, is het niet meer mogelijk een schadevergoeding letselschade in te dienen. Bovendien kunt u mogelijk als getuige van een ernstig ongeval op het werk waar uw naaste collega bij betrokken was, ook een shockschade indienen, wat eveneens als letselschade wordt gezien. Verder kunt u een geldige basis hebben voor een schadevergoeding letselschade als u op het werk gewond bent geraakt om een ​​van de onderstaande redenen en persoonlijk letsel hebt opgelopen:

 • Uitglijden, struikelen of vallen
 • Gevaarlijke praktijken en procedures op de werkplek
 • Defecte of slecht onderhouden apparatuur
 • Gevaarlijke machines op het werk
 • Schadelijke omgeving of giftige stoffen
 • Vallend object
 • Niet-naleving van gezondheids- en veiligheidsvoorschriften
 • Nalatigheid van medewerkers
 • Onvoldoende of onjuiste training in het uitvoeren van uw taak
 • Agressieve aanval op het werk
 • Ongeval tijdens het bedienen van een vorkheftruck of kraan
 • Industrieel letsel zoals handarmvibratiesyndroom

Hoeveel compensatie kan ik claimen?

Hoeveel compensatie u kunt claimen voor een arbeidsongeval is afhankelijk van verschillende factoren. Zo wordt er bijvoorbeeld rekening gehouden met de ernst van uw arbeidsongeval en hoelang u moet vrij nemen om te herstellen. Een ​​goede manier om een idee te krijgen van hoeveel uw schadevergoeding letselschade zou kunnen bedragen, is door een ​​gratis consult bij Top Letselschade aan te vragen. Het team van adviseurs en advocaten kan uw situatie als geen ander beoordelen en helpt u graag bij het indienen van uw schadevergoeding letselschade. Hierdoor hoeft u zich enkel nog te focussen op uw herstel. U kunt hen contacteren voor advies en vragen via de pagina topletselschade.nl.