Geschikte kandidaat vinden met online java vacatures

Probeer in deze periode maar eens een geschikte java programmeur te vinden. Ik geef het je te doen. Als IT-beheerder ben ik de laatste tijd op zoek naar een javaspecialist en tot ik een vacature online plaaste lukte het me niet om er een te vinden. Gelukkig stuitte ik toen op Java Professionals. Hier kunnen werkgevers en werkzoekenden elkaar vinden op het gebied van Java en programmeren. Ik had al eerder een online vacature geplaatst maar dat had weinig succes. Genoeg mensen wisten de java vacatures te vinden, maar niemand was geschikt. Ik was niet op zoek naar een startende programmeur, maar iemand die echt kan aansturen. Het ging namelijk om een senior functie  met managementtaken. Dan moet je momenteel echt je best doen om een geschikte kandidaat te vinden. Uiteindelijk is het wel gelukt toen ik de java vacatures op java-professionals.nl had geplaatst. De website is bijzonder gebruiksvriendelijk en ik kreeg binnen enkele uren reacties. Die reacties waren inhoudelijk goed. Je kunt merken dat alleen java programmeurs kijken op deze website. Ik denk dat dat ook de kracht is van Java Professionals. Het is een niche website, die duidelijk aangeeft dat het alleen om java vacatures gaat.  

Java vacatures online plaatsen

Het plaatsen van java vacatures gaat heel eenvoudig. Ik heb op java-professionals een account aangemaakt en de tekst van de java vacatures in de daarvoor bestemde velden gezet. De website voorziet in een lay-out, dus daar hoef je zelf niet aan te denken. Voor programmeurs is het belangrijk dat de website goed werkt. Je zit immers zelf in deze branche dus fouten pik je er zo uit. Voor mensen die de website bezoeken is het eenvoudig te reageren op java vacatures. Ik kon zelfs filteren op management functies. Ik denk dat er daarom ook zoveel gerichte reacties kwamen. Werknemers die ergens al in de Java werkten en op zoek waren naar een nieuwe uitdaging hebben wellicht gezocht tussen de java vacatures op een functie die hieraan voldoet. Ik ben zelf ooit ook uit de praktijk doorgegroeid op deze manier. Het is een uitstekende zet om je praktijkkennis zo over te brengen op andere, jonge collega’s. Ik ben zeer tevreden over degene die we hebben aangenomen. Hij is zeer competent. Ik zou zo weer java vacatures online plaatsen. Het is:

  • Snel
  • Goedkoop
  • Makkelijk
  • en heeft een weids bereik

Ik bereik denk ik de meerderheid van alle mensen die in de programmeer business zit op deze manier.

Talent aantrekken

Als je goede werknemers in je personeelsbestand op wilt nemen zul je hen eerst moeten bereiken. Ik heb het idee dat dat kan door mijn java vacatures online te plaatsen op de website van Java Professionals. Daarnaast moet je hen natuurlijk goede voorwaarden bieden. Dat gaat tegenwoordig verder dan alleen een goed salaris. Ook secundaire arbeidsvoorwaarden zijn van belang: de werkomgeving en bijvoorbeeld een leaseauto. Dit kan ik ook allemaal in de java vacatures zetten op Java Professionals. Ik zou niet weten hoe ik anders personeel zou moeten aantrekken in deze branche. Tegenwoordig zoekt iedereen online naar werk. Het is op deze manier ook heel eenvoudig om mensen te attenderen op een positie. Iemand die helemaal niet actief zoekt kan zo toch terecht komen bij jouw organisatie. Je moet als werkgever gewoon extra je best doen om mensen aan te trekken. Ik vind dat niet erg, ik krijg er zeer goede en gemotiveerde werknemers voor terug. Dan bied ik hen graag wat meer aan dan ik vroeger zou doen.