Recruiter worden, wie wil dat nou niet? Bekijk de vacatures voor recruiter!

Lijkt het jou ook leuk om recruiter te worden? Kijk dan eens op vacat, daar staan een heleboel interessante vacatures voor recruiter op. Op de gehele site staan meer dan anderhalf miljoen vacatures, onder andere dus vacatures voor recruiter. Ga dus aan de gang met en start actief met zoeken, wie weet vind jij dan wel de vacature die bij jou past en kun je actief gaan solliciteren. We weten allemaal dat solliciteren moeilijk kan zijn en dat afwijzingen als zeer pijnlijk kunnen worden ervaren. Daarom in dit artikel meer over hoe om te gaan met afwijzingen na de sollicitatie en hoe je daar ook juist iets positiefs uit kunt gaan halen. En hoe is het om recruiter te zijn? De vacatures voor recruiters moeten natuurlijk wel worden opgevuld door de juiste personen. Dat zal in het laatste stuk van dit artikel worden behandeld. We beginnen eerst met hoe om te gaan met afwijzingen na sollicitaties. Het is voor niemand leuk om afgewezen te worden, maar dit is toch een groot onderdeel van het vak. 

Hoe ga je om met afwijzingen na sollicitaties 

Het is natuurlijk de vraag hoe je om moet gaan met afwijzingen als het gaat om sollicitaties gaat, zowel de kandidaat als de recruiter moet hiermee om kunnen gaan. De recruiter moet de kandidaat namelijk soms teleurstellen en daar kan heel vervelend op gereageerd worden soms. Er kunnen gevoelens van woede, frustratie en ook van onbegrip ontstaan. Je wilt natuurlijk als recruiter niemand teleurstellen maar dit is wel een groot deel van jouw taak. Je kunt immers niet iedereen tevreden stellen, dat gaat nou eenmaal niet. Waar je wel aan kunt denken is hoe je het kunt brengen. Je kunt het beste eerlijk en transparant zijn naar de kandidaat zodat deze het ook weer kan gebruiken bij de volgende sollicitatie. Immers, na een afwijzing moet de kandidaat ook weer verder, er zijn gelukkig genoeg vacatures als recruiter. Wel gek, want jij bent recruiter en moet een andere recruiter aannemen. Het is soms even wennen op welke manier je iets moet brengen. 

vacatures recruiter, hoe is het werk als recruiter?

Het werk als recruiter is heel divers, je moet in ieder geval van de volgende dingen houden en tegen de volgende dingen kunnen bij de vacatures voor recruiter: 

  • Veel met mensen omgaan 
  • Tegen kritiek kunnen
  • Multitasken is ook een belangrijke vaardigheid

Het is belangrijk dat jij graag onder de mensen bent en dus ook mensen kunt aanspreken, althans daarvoor geen angst hebt. Om dit te kunnen moe dit eigenlijk al in je zitten, dus als jij een van de vacatures voor recruiter wilt gaan opvullen dan moet je je eerst goed afvragen of jij daadwerkelijk tot deze groep mensen behoort en hiermee om kunt gaan. Daarbij komt natuurlijk het puntje met kritiek kunnen omgaan, tegen kritiek kunnen wat een erg belangrijk onderwerp is. Er zijn natuurlijk ook kandidaten die niet goed tegen afwijzing kunnen en jij moet er als recruiter wel goed op kunnen reageren. De vacatures voor recruiter moet dus worden opgevuld door de mensen die het bovenstaande goed kunnen herkennen.