Een bedrijf inschakelen voor telemarketing b2b

In 2012 ben ik een bedrijf begonnen in keukenartikelen. Ik had daarvoor bij een bedrijf gewerkt dat vergelijkbare artikelen verkocht en ik had daar veel geleerd. Ik dacht destijds al dat ik zelf ook een bedrijf kon starten om artikelen te verkopen, omdat ik door de jaren de nodige kennis had opgedaan. Ik wist misschien niet hoe ik een bedrijf moest starten, maar ik had veel ervaring met het inkopen en verkopen van artikelen. Toen ik onenigheid kreeg met mijn baas over een project besloot ik om te vertrekken en om zelf een bedrijf te starten. Ik had ondertussen al veel onderzoek gedaan en ik wist precies wat ik wilde starten. Ik liet een vriend een webshop maken en ondertussen onderhandelde ik met leveranciers over de producten die ik wilde inkopen. Op het moment dat de website klaar was, kwamen de eerste artikelen binnen en kon ik beginnen met verkopen. Sinds de start verkocht ik de artikelen alleen direct aan klanten en de verkopen zijn de laatste jaren snel gegroeid. Ik heb diverse mensen moeten aannemen, omdat ik zelf het werk niet meer in mijn eentje aankon en dit had een positief effect op het bedrijf. Het laatste jaar merkten wij dat de verkopen aan klanten niet meer zo snel groeide en samen met het team besprak ik de situatie. Wij hadden diverse plannen gemaakt, maar het leek ons ook verstandig om de producten te verkopen aan andere bedrijven. Dit was iets wat wij nog nooit gedaan hadden en wij hadden de eerste maanden veel moeite om hier mee te starten. Na tegenvallende resultaten leek het ons verstandig om hulp voor telemarketing b2b in te schakelen. Er zijn verschillende bedrijven gespecialiseerd in telemarketing b2b en die zouden ons kunnen helpen om klanten te vinden. Wij zouden een bedrijf moeten betalen voor de telemarketing b2b, maar als dit goed zou worden uitgevoerd, dan zouden wij uiteindelijk veel meer omzet draaien en winst maken.   

Telemarketing b2b via Saleshelden

Online zochten wij naar bedrijven die konden helpen met telemarketing b2b en wij vonden een aantal bedrijven. Met 4 bedrijven maakte ik een afspraak om de mogelijkheden te bespreken. Wij merken dat het bedrijf Saleshelden een totaal andere aanpak had dan de andere bedrijven. Wij vonden het bedrijf Saleshelden via hun website saleshelden.nl en vanaf het eerste gesprek hadden wij een goed gevoel bij dit bedrijf. Saleshelden is een jong bedrijf, waar veel jong volwassenen werken met een goede energie, dit paste precies bij mijn bedrijf. Het plan van Saleshelden sprak ons erg aan en wij zagen dat ze overal aan gedacht hadden. Ik wilde graag dat mijn medewerkers van de aanpak van Saleshelden kon leren, daarom vond ik het belangrijk dat ze betrokken waren bij het hele proces. Na diverse gesprekken leek het ons het beste om de telemarketing b2b te laten uitvoeren door dit bedrijf.

Een aanpak die werkt

De medewerkers van Saleshelden onderzochten eerst welke bedrijven het beste pasten bij onze producten. Daarna werd er contact opgenomen met deze bedrijven en wij zagen dat veel bedrijven interesse hadden in onze producten. Via Saleshelden kregen wij veel goede contacten en dit resulteerde in veel nieuwe klanten. De kosten voor de telemarketing b2b werden snel goedgemaakt door de nieuwe verkopen, bovendien leerden mijn medewerkers veel over het uitvoeren van telemarketing b2b. Het was een goede keuze om samen te werken met Saleshelden en wij kunnen dit bedrijf aan iedereen aanraden.

  • Een jong bedrijf met veel energie
  • Een unieke aanpak
  • Eerst onderzoek naar klanten
  • Veel positieve resultaten
  • De verkopen schoten omhoog