Nen 3140 inspectie

Met een nen 3140 inspectie weet u zeker dat de elektrische veiligheid in uw pand optimaal is volgens de wetten en richtlijnen. Met name als er mensen zijn die veel moeten werken met grote elektrische installaties, dan is het uiteraard belangrijk dat dit zo veilig mogelijk gedaan kan worden. Hiermee is de norm vastgelegd voor de aanwezigheid van elektrotechnische laagspanningsinstallaties in woningen, gebouwen en infrastructuur. Aan de hand van deze norm wordt bepaald of het veilig is om in de buurt te zijn van deze installaties en hier zelfs mee te werken. Het is tegenwoordig vanzelfsprekend dat elektriciteit is verwerkt in de huidige gebouwen, maar hier komen ook veel gevaren bij kijken. Daarom is de nen 3140 inspectie zo van belang. Daarnaast is het ook belangrijk wie deze inspectie uitvoert. Een bedrijf als ITS Inspecties heeft meerdere deskundige inspecteurs in dienst die in staat zijn om een gedegen keuring uit te voeren. Kijk op de website its-inspecties.nl voor meer informatie over de werkwijze van ITS Inspecties. Vraag gerust zoveel mogelijk gegevens op om te weten wat zij voor u kunnen betekenen voor een nen 3140 inspectie. Vertel ook gerust meer over de andere installaties in uw pand die zij wellicht mee kunnen nemen in de keuring.

De details van de nen 3140 inspectie

Met name als mensen met elektrische installaties moeten werken, komen er nog meer voorwaarden bij kijken. Ze moeten zo veilig mogelijk gebruikt kunnen worden en hier is de nen 3140 inspectie ook voor ontwikkeld. Werkgevers hebben een verplichting naar hun medewerkers om de veiligheid te garanderen. Ook voor de mensen die er niet direct mee werken. Iedereen die in de buurt leeft of werkt van een dergelijke installatie, moet er zeker van kunnen zijn dat zij geen gevaar lopen. Voor de nen 3140 inspectie horen daarom de volgende punten gecontroleerd te worden:

  • Veilig gebruik van de elektrische installaties
  • Veilig gebruik van de elektrische gereedschappen
  • Personen die aan en in de omgeving van elektrische installaties werken, moeten ingelicht zijn over de veiligheid.

Om al deze punten goed doorgenomen te hebben, is een periodieke controle vereist. Dit bestaat vaak uit een visuele inspectie door een vakbekwaam persoon die vervolgens metingen uitvoert. Een vereiste is dat deze inspecteur minimaal een opleiding in de energietechniek bezit en uiteraard goed op de hoogte is van de nen 3140 inspectie. In de elektrotechniek zijn de ontwikkelingen continue, daarom worden de deskundigen ook altijd op de hoogte gehouden van alle vernieuwingen.

Advies voor verbeteringen

Hoe deskundig de inspecteur van ITS Inspecties ook is bij nen 3140 inspectie, deze zal u niet aan uw lot overlaten na het afronden van de rapportage. Een nen 3140 inspectie is uiteraard bedoeld als controle. Dit kan u een goede beoordeling opleveren, wat ten gunste kan zijn naar meerdere instellingen als de gemeente. Mochten er toch minpunten zijn gevonden, dan zullen zij deze uiteraard aanmerken, maar niet zonder het juiste aanvullende advies. Het blijft zo niet alleen maar bij het oordelen van de elektrische installatie, maar ook om u te helpen om er zeker van te zijn dat deze op de juiste wijze verbeterd worden. Dit is uiteraard een uitkomst, zeker als u enige deskundig advies nodig hebt. Het werken met de installaties is een andere zaak dan deze werkelijk aanpassen aan de huidige richtlijnen. Dit hangt uiteraard van het probleem af. In geval van een ingewikkelde problematiek, dan kunt u rekenen op de specialiteit van ITS Inspecties. Neem een bezoek aan de website its-inspecties.nl om erachter te komen wat zij voor u kunnen betekenen voor een nen 3140 inspectie of andere keuringen.